Sí al bou, la mula i l'estrella de Betlem

Carta a Sa Santedat Benet XVI,

Les notícies que surten des del Vaticà mai no són gaire engrescadores, la veritat. Però aquesta última m’ha tret de polleguera.

Des de petita que he fet el pessebre amb la Mare de Déu i Sant Josep, parella escollida per acollir el fill de Déu a la Terra; el bou i la mula, animals destinats a escalfar el Jesuset, i l’Estrella, de plata o de llautó, però indispensable per guiar els reis mags cap a Betlem.

No entenc perquè ara hauríem de reduir els elements que componen una estampa tan idíl·lica i que l’hem fet tan i tan nostra.

És igual que Maria sigui verge o no, el que importa és que és la Mare de Déu; ni que sant Josep sigui el pare de Jesús o no, el que interessa és que se l’estimava, el va educar i, fins i tot, li va ensenyar l’ofici.

Sa Santedat dóna molta importància a la virginitat de Maria, però jo no em puc imaginar el nen Jesús mort de fred a l’estable, sense l’alè dels dos nobles animals. Tampoc em puc imaginar Jesús sense regals de reis. Per tant, i amb tots els respectes, penso continuar posant el bou i la mula, Sant Josep i Maria i, naturalment, Jesús damunt del pessebre. Però el que no faltarà de cap manera és l’estrella, perquè sàpiga Sa Santedat que, enguany, els reis han de passar i deixar els regals a la meva néta. Seria molt trist que haguessin de venir a les palpentes i fessin tard.

Que Déu el guardi molts anys i que l’estrella de Betlem el guiï.

Respectuosament,

Una cristiana que fa el pessebre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies pel teu comentari, la teva opinió ens interessa
Gracias por tu comentario, tu opinión nos interesa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...