CEMENTIRI ANTIC DE PALLEJÀ

sábado, 2 de noviembre de 2013

A la diada de Tots Sants o el dia següent dels Difunts, tenim la sana costum de visitar el cementiri de Pallejà en especial l'antic, ja que hi tenim familiars enterrats. En el transcurs de la visita fem una pregaria pels difunts.

Contemplem el seu entorn exterior, el seu parc amb gespa molt ben cultivada, uns bancs per descansar o per meditar i uns jardinets amb flors a l'entorn de la reixa d'entrada -enguany amb la reforma que si ha fet, la part interior ha millorat molt- Els xiprers semblen donar-nos la benvinguda, contemplem els dos panteons i diversos pisos de nínxols; alguns carregats de flors, també hi ha corones dipositades a honor dels difunts més recents. Les làpides porten el nom i cognom de les famílies respectives, algun que altre retrat seguit de creus, imatges i objectes que poden ser referents als difunts que hi descansen.

Jo anava pensant: els xiprers són signe d'acolliment, els rams de flors, en cert punt donen la impressió d'exposició- tot i que respecto el sentit i l'emoció amb que les dipositen familiars i amics- ben aviat es panseixen i s'assequen...

Us dic amb tota franquesa; el que m'ha captat més l'atenció, són els retrats amb els noms corresponents. A mi em queden molt gravades les fesomies de les persones que fan vida en el nostre poble i la bona relació que he tingut amb elles, fins i tot amb les salutacions pel carrer i m'agrada molt recordar els seus fets. També he descobert que hi ha difunts o difuntes, que han mort fa poc temps i no n'estava assabentada.

En asseurem en el banc del passeig, he començat a meditar que si tens fe, no pots quedar-te en la fredor de la caixa. Aquest és el motiu que em porta a recordar les persones en vida i amb els seus fets positius, tot esperant i desitjant que puguin gaudir d'una vida més feliç a l'infinit de Déu.

Rosa

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies pel teu comentari, la teva opinió ens interessa
Gracias por tu comentario, tu opinión nos interesa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...