TARDA DE CINE (Pepi Ingrain)

martes, 8 de enero de 2013


Aquella tarda els pares van decidir portar-nos a cine, passaven una d’indis i la segona recordo que era de por, una pel•lícula de Boris Karlof el cual interpretava “La Momia”; recordo passar-lo molt malament, per la por que em feia; el pare no ens va fer sortir afora quant feien una escena esborronadora com feia sempre quan la pel•lícula era d’amor i es feien un petó i ell aprofitava per fer un cigarret, la mare ens arreglava i vestia molt bé per l’ocasió, recordo que els veïns del carrer Avinguda del Caudillo, com es deia abans de la transició, o Carretera Reial, prenien la fresca al estiu al carrer, asseguts en cadires. Érem l’atracció dels veïns, tot una família de cinc fills cap al cine. Hi havia alguna veïna que aturaven els pares per preguntar l’edat de cada un de nosaltres. Jo no ho recordo peró, m’han explicat que abans les àvies portaven el braser al cine per escalfar-se els peus. Quan arribaven els pares ens compraven cacauets a la entrada, a la Cameta del Casino; el seu marit, el sr.Isidre, ens venia las gasoses a la barra.
A la sala de projecció havia dues estufes de lleña que omplien de closques d’ametlles, crec que s’encarregava d’omplir-les en Cisco Badia, s’hi estava molt bé a l’hivern, si seies a prop.
Em recordo que les projeccions anaven precedides del NODO, un que em va quedar a la memòria va ser el trasllat del Temple de Abu Simbel en Ejipte, era impressionant veure com el van desmuntar peça a peça i el van pujar uns metres amunt per salvar-lo del Lago Naser,en aquell moment no podia imaginar que ho veuria de veritat uns anys mes tard, també vull recordar els acomodadors, sempre amb la llanterna a ma; el sr. Pepe Ana, i el sr. Alfredo Calatrava .
Era tot plegat tan emocionant! Poder passar una tarda de cine al nostre petit i gran poble, on no teníem gaire llocs on anar........

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies pel teu comentari, la teva opinió ens interessa
Gracias por tu comentario, tu opinión nos interesa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...