TARDA DE CINEMA (Rosa Juncadella)

martes, 8 de enero de 2013


Al seu marit li agradava molt l'esport, ja de jove jugava a futbol. La seva afició el va portar a fer-se soci del Barça, assistia cada quinze dies a veure el partit.
Es van casar i perquè la seva esposa s'aficionés la va fer sòcia. A ella no li entusiasmava el joc, anava a veure pocs partits. La seva il·lusió era anar al cinema o al teatre.
Al poc temps de casats, es va quedar embarassada, als nou mesos va neixer una nena i la segona filla al cap de dos anys i tres mesos. Vivíen a casa dels pares del seu marit i, la veritat anar al cinema, era una forma d'evadir-se d'aquell enllaç familiar, en què no podien gaudir de la intimat de parella, tant desitjada quan s'es jove.
A Pallejà hi havia un casino que projectaven películes, en algunes ocasions acabaven amb forum. Més endavant, en el Castell, i organitzat per la Parròquia, també hi passaven películes, llavors hi assistien amb les dues filles.
Li faltaven pocs dies per donar a llum el tercer fill. El dissabte dia 1 d'octubre de 1960 van deixar les nenes amb els seus sogres al poble de La Masó, on passaven curtes temporades amb el fill que era sacerdot. El diumenge dia 2 acabaven de preparar tots els detalls pel nou esdeveniment i van rebre la visita dels seus pares. Berenaren, compartin unes pastes amb les que ells els van obsequiar, els acompanyaren a l'estació ja que marxaven amb el tren cap a sant Vicenç, i es van acomiadar desitjant-li una hora ben curta...
Llavors decidiren assistir al cinema al Castell, pensant que projectaven “ Música i Làgrimas” drama musical amb Glen Miller i Helen Berger que fou estrenada el 1953 a E.U. Però no, la peli era “ Safari “ Amb poc entusiasme, es van acomodar. No havia passat mitja hora que li va dir al seu marit:- Marxem, que em comencen dolors molt forts! El marit li digué, -Dons, perqué hem vingut...
A les 10 del vespre naixia a la clínica Sta Fe el seu tercer fill, un nen!
És curiós, diu que va ser engendrat la nit de Nadal i va neixer una tarda de Cinema!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies pel teu comentari, la teva opinió ens interessa
Gracias por tu comentario, tu opinión nos interesa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...